SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Tisztelt Képviselőtársaim! Sok szó esett már a parlamentben meg azon kívül is a kormány egyik legmeghökkentőbb trükkjéről, hogy az autópálya-építést, Magyarország legnagyobb beruházását 600 milliárd forint értékben a közbeszerzési törvény megkerülésével, pályáztatás nélkül írta ki.
Azt mondták önök sokszor, itt a parlamentben meg azon kívül is, hogy mindez törvényes, hiszen megtalálták a jogi kiskaput a közbeszerzési törvényben, amely önöknek lehetővé tette, hogy ne írjanak ki pályázatokat, hanem különféle Fidesz-meggondolások alapján kiválogassák azokat a vállalkozókat, akik beférhetnek ebbe a nagyberuházásba. Ha megtalálták a kiskaput, az azt jelenti, hogy önök is anomáliának érezték ezt a dolgot, ami a törvényben lehetővé tette ezt a trükköt. (Dr. Fazekas Sándor: Ez nem a közbeszerzési törvény vitája!) Tehát itt lett volna a legelső alkalom, hogy a közbeszerzési törvény módosításakor (Dr. Fazekas Sándor: Az egy másik napirend!), hiszen benne van a salátában, ezt a kiskaput bezárják, hogy pontosabb legyek, a közbeszerzési törvény 1. §-ának d) alpontját kiiktassák.
(12.30)
De önöknek ez eszükbe se jutott, eszük ágában sincs bezárni ezt a kiskaput, mert úgy gondolják, hogy jó ez ahhoz, hogy a jövőben is hasonló perfid, álnok és farizeus módon akkor tekinthessenek el a közbeszerzési törvénytől, amikor éppen akarnak.
Ez tehát, hogy a közbeszerzési törvényt sok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), jóval kevésbé lényeges ponton módosítják, az 1. § d)-hez hozzá sem nyúlnak, ez a kormány (Dr. Fazekas Sándor: Idő!) rosszhiszeműségét bizonyítja. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me