SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Tisztelt Horváth János Képviselőtársam! Van elég dolog, amin vitatkozhatunk, de nem érdemes olyan dolgon vitatkozni, amiben egyetértünk. Mert tehát senki nem állította az ön felszólalása ellenére sem, hogy a '94-es, totál csődhöz közeli állapotot az előző négy év állította volna elő. Nem! Az előző ötven év, plusz az előző négy év, ebben egyetértünk. (Dr. Horváth János: Egyet!) Ezen tehát nem kell vitatkoznunk. De az mégis csak érdekes, hogy amikor '94-ben a kormányváltás volt - és ez nem többségi megítélés kérdése, ez ténykérdés -, a gazdaság totál, teljes csődhöz közeli állapotban volt. (Dr. Fazekas Sándor: Ez azért túlzás!)
'98-ban, tisztelt képviselőtársaim, amikor felállt az új kormány, már önök is mind itt voltak. Emlékezhetnek Járai pénzügyminiszter úr első nagyívű felszólalására a magyar parlamentben '98 júliusában. Az egész felszólalás arról szólt, hogy milyen hihetetlen potens a magyar gazdaság, milyen hihetetlen fejlődési pályán van, és milyen jó nekünk, magyaroknak, mert egy ilyen gazdaság van mögöttünk.
Kérdezem önöket: '98 júniusa és júliusa között történt meg ez a csoda, amely a magyar gazdaságot átalakította, fejlődési pályára helyezte, és pozitív megítélés alá vonta az európai integráció részéről? (Tállai András: Miért ordít?) Egy hónap alatt, az önök kormányalakításától eltelt négy hét alatt történt ez a csoda?! Ezt, gondolom, önök sem hiszik, egyikük sem hiszi. Ha pedig nem így történt, akkor látni kell, hogy ez az ív '96-tól indult meg. '96-tól!
Legalább annyi tisztelettel lehetnének az elődök iránt, hogy elismerik, az mégiscsak egy érdem, hogy nem politikai megfontolásból (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) vitték az országot a rossz irányba, hanem azt feledve, a jó irányba vitték. Ezt legalább elismerhetnék! (Dr. Fazekas Sándor: Két százalék ismeri el! - Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me