SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER korjegyző: Tisztelt Országgyűlés! A képviselőcsoportok frakciói az alakuló ülést előkészítő megállapodásukban rögzítették az Országgyűlés tisztségviselőire történő jelölés elveit. E szerint az Országgyűlés elnökének személyére a legtöbb mandátummal rendelkező frakció, a Magyar Szocialista Párt tesz javaslatot. Az Országgyűlés két alelnökét a Fidesz-Magyar Polgári Párt, további egy-egy alelnök személyét pedig a Magyar Szocialista Párt, a Magyar Demokrata Fórum és a Szabad Demokraták Szövetségének frakciója jelöli.
A megállapodás szerint a tíz jegyzői helyből három-három jegyző személyére a Magyar Szocialista Párt és a Fidesz-Magyar Polgári Párt, további két-két jegyző személyére pedig a Magyar Demokrata Fórum és a Szabad Demokraták Szövetségének frakciója tesz javaslatot.
Ennek megfelelően a korelnöki javaslat, amelyet H/9. számon kaptak kézhez a képviselők, a következő:
Az Országgyűlés elnökének Szili Katalint, a Magyar Szocialista Párt, az Országgyűlés alelnökeinek Mandur Lászlót, a Magyar Szocialista Párt, Szájer Józsefet, a Fidesz-Magyar Polgári Párt, Harrach Pétert, a Fidesz-Magyar Polgári Párt, Dávid Ibolyát, a Magyar Demokrata Fórum és Wekler Ferencet, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőjét válassza meg az Országgyűlés.
Bejelentem, hogy Dávid Ibolya és Harrach Péter megbízatása - megválasztásuk esetén - a kormány megbízatásának megszűnését követő nappal kezdődik, figyelemmel az alkotmány 33/B. §-ának a) pontjára.
(16.10)
Az Országgyűlés jegyzőinek Juhászné Lévai Katalint, a Magyar Szocialista Párt; Nagy Nórát, a Magyar Szocialista Párt; Füle Istvánt, a Magyar Szocialista Párt; Vidoven Árpádot, a Fidesz-Magyar Polgári Párt; Lázár Jánost, a Fidesz-Magyar Polgári Párt; Vincze Lászlót, a Fidesz-Magyar Polgári Párt; Herényi Károlyt, a Magyar Demokrata Fórum; Németh Zsoltot, a Magyar Demokrata Fórum; Világosi Gábort, a Szabad Demokraták Szövetsége, valamint Béki Gabriellát, a Szabad Demokraták Szövetsége képviselőjét válassza meg az Országgyűlés!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me