DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Egy utolsó próbálkozást tennék abban a dologban, hogy hátha sikerül a jogszabályokhoz is értő és ebben a témában járatos képviselőtársainkat a kormányzati oldalon meggyőzni. (Folyamatos zaj.) Külön Vastagh Pálhoz is szólnék mint az alkotmányügyi bizottság elnökéhez, akinek nem hallhattuk eddig veretes érvelő szavait, hogy miért alkotmánynak megfelelő ennek a jogintézménynek a kialakítása. (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Hiszen annyiszor hallhattuk tőle szűkebb pátriánkban, Békés megyében is, hogy a demokrácia jegyében szeretné, ha a magyar gazdaság, piacgazdaság kialakulhatna.
A Nemzeti Bank ez irányú szabályozása a '90 előtti pénzügyi szabályozó helyzetet hozza elő (Közbeszólás az MSZP soraiból: Elnök úr, nem a tárgyról beszél!), amikor gyakorlatilag a kormányzati, sőt pártközponti centrumba helyezi el a gazdaságpolitikának a monetáris politikai részét. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van! - Taps a Fidesz soraiban.) Kérem, akik úgy gondolják, hogy '90 után változás történt, akkor - én mint gazdasági ügyekhez értő ember - próbáljuk meg a gazdaságban és a pénzügyi világban észrevenni azt, hogy '90 óta egy piacgazdaságra tértünk át, és ennek tiszteletben tartjuk alkotmányos alappilléreit, és ez ebben az esetben a Nemzeti Bank függetlensége. Ez ellen folyik most támadás, durva támadás.
Az a legszomorúbb számomra, hogy ez egyébként egy költségvetési törvényben, több tekintetben sikeres és hasznos törvénymódosítások mellé lett belopva, mert méltatlan egyébként, hogy költségvetési vita keretében kell a Nemzeti Bank függetlenségét védenünk. Kérem, hogy ebben próbálja meg kollégáit is meggyőzni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me