DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szekeres Imre korábbi érveihez szeretnék visszatérni, amivel indokolta, hogy miért csak az a két szervezet legyen a kuratóriumba delegáló szervezet. Azt mondotta, hogy ez a kitüntetés nemcsak az 1956-os forradalom és szabadságharcról szól, hanem másról is. Ha ez bővítést jelent, akkor ez nem zárja ki, hogy azért még mindazok a szervezetek, amelyek nagyságuknál, súlyuknál fogva valóban reprezentálják 1956 szellemiségét, valahányan ne legyenek tagjai a kuratóriumnak. Nem azt mondta Szekeres Imre, hogy az 1956-os forradalomnak csak egy irányvonalát kívánja kifejezni, mert akkor értem, hanem azt mondta, hogy az egész 1956-os forradalom és szabadságharc és még más. Akkor ez nem azt indokolja, hogy el kell vetni Halász János javaslatát, ellenkezőleg.
Amúgy aztán hozzátette még, hogy ez társadalmi békéről, átmenetről és a békés rendszerváltozásról szól. Most vigyázzunk, mert ha meg erre helyezzük a hangsúlyt, akkor sem a törvény elnevezése, sem a kitüntetés címe, és megint csak a kuratóriumba delegáló szervezetek nem stimmelnek. Akkor kell választani az 1989-90-es időszakból egy olyan személyiséget, aki a rendszerváltozást tudja reprezentálni, vagy kell majd választani, ha eljön ennek az ideje, mert nem biztos, hogy ennek eljött az ideje, és olyan szervezeteket kell betenni vagy mellétenni a már meglévő szervezeteknek, amelyek ezt az eszmeiséget tudják kifejezni.
Tehát nem következetes a Szocialista Párt álláspontja a kuratórium összetételét tekintve, és tényleg el kell dönteni, hogy most végül is mit akar ez a kitüntetés majd kifejezésre juttatni. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me