BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr, és bocsásson meg, hogy még egyszer szót kértem, de Keller képviselőtársam indított arra, hogy ismételten szóljak. Én úgy gondolom, hogy nyugdíjról, különösen akkor, amikor lehetőség van az emelésére, több órát is lehet vitatkozni, ha a szándékok tisztességesek. Itt most nem erről szól a történet. Nézzük csak, pontosan miről szól a történet!
Önök a választási kampányban ígértek 19 ezer forintot. Ezt a nyugdíjasok úgy értették, hogy az alapnyugdíjukba be fog számítani. Önök erről csekket adtak ki, amelyet a választási bizottságnál be akartak váltani. Most arról szól a történet, hogy önök 19 ezer forintot kívánnak adni a nyugdíjasoknak. Támogatjuk, helyes dolog. Pusztán csak azt mondjuk mellé, hogy igen, emellett, amikor ők indokolják, hogy ezt a polgári kormány vette el, akkor tessenek alapnyugdíjasítani, számítson be az alapba. Tehát rém egyszerű a történet; akkor minek indokolják ilyen valótlansággal? Vagy akkor valami nem igaz; ha elvettük, önök szerint, akkor most tessenek visszaadni! Nem jutalomra van szükségük a nyugdíjasoknak, hanem tisztességes nyugdíjra, azért, mert ezért megdolgoztak, mint mondtam, apáink, anyáink.
Tehát, tisztelt hölgyek, urak, a vita csak abból kerekedett ki, hogy önök a 19 ezer forintot azzal indokolják, hogy azt a polgári kormány vette el. Nos, ha ez igaz önök szerint, akkor tessenek alapnyugdíjasítani, és adják oda még a 19 ezer forintot is. Úgy gondolom, hogy most itt ez a vita, amit önök érvekként felhoztak, nem egyéb, mint ízetlen kalmárkodás és kufárkodás ezzel az üggyel. Bocsássanak meg, de úgy gondolom, hogy a nyugdíjasok nem ezt érdemlik, kedves Keller képviselő úr, nem retorikát, hanem rendes nyugdíjat érdemelnek, és adják vissza azt, amit elinfláltak annak idején, édesapám, édesanyám nyugdíjából, azt a 12 százalékot.
Köszönöm szépen, hogy szólhattam. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van! - Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me