BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, nem szabad lebecsülnünk a kormánypárti képviselőket, hiszen az az érvrendszer, amit felhoznak most, ebben a vitában, gyakorlatilag a sokszor hivatkozott 1997. novemberi törvény szellemét próbálja idézni, amely, ha jól emlékszünk... Keller László képviselő úr - most nincs itt természetesen, úgy látszik, az már nem érdekli, hogy mi folyik a vitában tovább, legalábbis átmenetileg - az előbb pont arról beszélt, ami a bázisba való beépítését jelenti ennek a 19 ezer forintnak, amit most mi indítványozunk. Ugyanez szólt akkor is a törvényben, hiszen az a 19 százalék is bázisként került volna beépítésbe a nyugdíjakba, ami egy teljesen korrekt megoldás.
Úgy látom, hogy azért az időt művelődéssel is töltik időnként, hiszen amikor a népmesében az okos lány feladata, hogy a királynak vigyen is ajándékot, meg nem is, és ő egy galambot választ, aztán odaérve a király elé, felnyitja a kalitkát, és a galamb elrepül - ugyanígy jártak most a nyugdíjasok is. Hiszen a kampányban be lett ígérve az elhalasztott 19 százalékos nyugdíjemelés kompenzációjaként ez a 52 milliárd forint a 19 ezer forintos emeléssel, majd miután rájöttek, hogy a kampányban fokozatos túllicitálással túlvállalták magukat, és az az ígérethalmaz, amit 13+1-es totószelvényként is emlegetnek időnként, már nem lesz teljesíthető a költségvetésből, akkor elkezdték faragni.
(16.30)
Mi is történt? A 19 ezer forint egyszeri lett, nem bázisként a nyugdíjakba beépülő emelés; a közalkalmazotti béremelésekből nem 50 százalékos emelés lesz a kézben hazavitt fizetések tekintetében, hanem már csak az alapilletmény 50 százalékos emelése lesz; mehetnék tovább a minimálbérre, ami adó- és járulékmentesként volt meghirdetve, aztán most már a járulékkötelessége megmarad - és sorolhatnám így tovább az ígéreteket.
Nem véletlen, hogy idáig jutunk: egyszerűen túllicitálták magukat a kormányzó pártok képviselői, túllicitálták magukat a kampányban, amit most nem tudnak teljesíteni. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból: Így van!)
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me