DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Lassan lejár, most félbe kell hagynom, csak az ember igazából lendületben van, így tudná jól elmondani.
A (2) bekezdéssel kapcsolatban hadd mondjak önöknek valamit, tisztelt képviselőtársaim. Önök, akik igazán és kényesen érzékenyek voltak arra, hogy az alkotmányossági követelményeknek is megfeleljen a törvényjavaslat, valóban azt szeretnék, hogy két Kovács nevezetű úriembernek, aki két különböző faluban lakik, mind a kettő gazdálkodik, az egyiknek lehessen ezer hektár területe, amelyen gazdálkodik, a másik faluban Kovács úrnak, akinek van három fia, mind a három agrárvégzettségű, önök a törvényben azt szeretnék előírni, hogy ez a négyfős család, ahol három Kovács-fiú gazdálkodik a Kovács úrral együtt, fejenként (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) csak 250 hektár földre tehessenek szert? Tudniillik önök a (2) bekezdésben azt mondják (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), hogy a település határának egynegyede vagy ezer hektár tulajdona lehet egy személynek vagy - a Ptk. adott paragrafusa szerint - a közeli hozzátartozónak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ne tegyük ezt, ne tegyük ezt, mert én azt gondolom, hogy ez teljes mértékben alkotmányellenes... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.)
Elnök Úr! Megnyomom újra a gombot...

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me