DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnézést, elnök úr, hogy közbeszóltam. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ne mondjon olyat, képviselő úr, hogy nem igaz vagy nem valós, amit mondok! Azt a törvénymódosítást, amellyel módosítottuk a '94. évi törvényt, nem próbáltuk ki. Ne mondja azt, képviselő úr, hogy kisemmiztük a haszonbérlőt! Ha ön szerint a haszonbérlő a helyben lakóba, a helyben lakó szomszédba és a családi gazdába nem fér be, tessék mondani, hova fér be a haszonbérlő?
Többször föltettem ezt a kérdést: ki a haszonbérlő, ki a feles bérlő, ki a részes művelő? Nem lakik helyben, nem helyben lakó szomszéd, nem családi gazdálkodó. Mondja meg, tisztelt képviselő úr, ki ő, kik ők, kit szeretnének helyzetbe hozni?!
Nagyon árulkodó egyébként a módosító indítvány, én nagyon örültem volna, ha ön elmondja, hogy melyik módosító indítványban cáfolt meg engem, mert a végén már olyat is mondott, amihez módosítót nem adott be a kormány sem, következésképpen én sem adtam be módosítót. Én utána végigmentem, végiglapoztam a javaslatokon, természetesen nemcsak egyet adtam be - a 61-est -, hanem többet, részeiben is beadtam, és úgy próbáltam módosítani.
Tehát, igen tisztelt képviselő úr, azon kívül a húsz évről hadd mondjak önnek egy dolgot: az elbirtoklás tizenöt év - a húsz évvel tökéletesen megoldható az elbirtoklás! Akkor ezzel hogyan állunk? Az eredeti törvényben - tessék elolvasni! - tíz év a haszonbérlet. Az ötven év különleges esetre vonatkozott, és nem általános. Önök pedig általános értelemben vezetik be, hogy húsz évig is lehet. Ott pedig tíz évig volt, és a tíz a tizenöthöz képest azt jelenti, hogy az elbirtoklás esete ebben az esetben nem áll fenn, illetve nem foroghat fenn.
Ön azt mondja, hogy volt klientúra - és ezt többször elmondták, hogy volt klientúrája. Büszkén vállalja a Fidesz, személy szerint én is büszkén vállalom: a családi gazdálkodó, aki ott él, abból él és az az élethivatása, ez a Fidesz klientúrája. Tisztelt Farkas Úr! Bátran kell vállalni és vállaljuk is, mert azt gondolom, a családi gazdák megmutatták hányan vannak, és ha őket szeretnénk helyzetbe hozni, akkor még egyszer mondom, vállaljuk és vállalni is kell.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me