DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr, de én megfontolva mindazt, amit elmondott, szívesen áttérnék a rendes felszólalásomra, mert arra is be vagyok jelentkezve. De ha a két percnél kell maradni, akkor maradok a két percnél, és csak egyetlenegy gondolatot szeretnék elmondani.
Azt hallottuk az egyik kormánypárti képviselőtől, hogy nagy szabad demokrata és szocialista nyomás kellett ahhoz, hogy az előző ciklusban úgy-ahogy bizonyos emelések történjenek. A kampány során azt tetszettek mondani, hogy az előző ciklusban a kormánypártok soha egyetlen területen nem figyeltek oda az ellenzékre, és lesöpörték a javaslatokat. Ez a két állítás együtt nem áll meg. Vagy az ellenzék nyomására emelkedett 16 százalékkal a nyugdíj, vagy pedig egy nagyon is együttműködő, baráti légkör volt itt az elmúlt négy évben. Azt gondolom, nem viszi előbbre az ügyeinket most, ha visszamegyünk, és a nyugdíj-filozófiabeli különbségeket próbáljuk tisztázni, mert irreális gondolatok merülnek itt föl.
Egy nagyon rövid mondat még arról, hogy a nyugdíjrendszerben a bizonyos kisebbek és nagyobbak közti átcsoportosítás törvény szerint megengedett. A nyugdíj ugyanis biztosítási elven és szolidaritási elven érvényesül, az Alkotmánybíróság által is elfogadott módon lehet a nagyobb nyugdíjasoktól a kisebbek felé átcsoportosítani.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me