DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Lehet, hogy kicsit korán léptem vissza a teljes ötperces hozzászólásomból, de talán belefér ebbe a két percbe, amit igazán mondani szeretnék, és akkor valóan visszalépek.
Farkas Imre képviselőtársam indított arra, hogy még egyszer két percre szót kérjek. Kedves Képviselő Úr! A választási kampány során nagyjából úgy érveltem egy faluban, ahogy Kuncze Gábor itt most beszélt, nevezetesen a sorozatos nyugdíjemelések során mi visszapótoltuk, ha egyáltalán elfogadható, hogy valamit elvettünk - ezt most ne vitassuk! Erre fölállt egy jóember, aki már meghallgatta a Szocialista Párt üzenetét, és azt mondta, szégyelljem magam, hogy én azt állítom, csak egyszeri kifizetésről van szó. Ugyanis én arra érveltem, hogy ha a szocialisták komolyan gondolnák, hogy mi kivettünk a nyugdíjalapból 52 milliárdot, akkor nem egyszeri emelést adnának, hanem beépített emelést, hiszen az a bizonyos '99-es dolog nem egyszeri pénzről szólt, hanem rendes nyugdíjemelésről. Ők is elismerik, hogy ezt már visszapótoltuk, ezért csak egyszeri emelés van a programban - amit ön lobogtatott, amit én is olvastam mint érdeklődő állampolgár -, és majdnem megvertek, azt mondták, hogy hazudok. Azt mondták, hogy hazudok, mert a szocialisták be fogják építeni ezt az ő nyugdíjemelésükbe.
Kérem, ne becsüljék le az önök metakommunikációját! Önök nagyon jól levédték magukat a papírokkal, amelyeket nagyon kevés ember olvas el, és nagyon világosan megüzenték azt, amiért az emberek lépre mentek, és ez a rossz lelkiismeret mozog most ebben a vitában.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me