DR. SZABÓ ERIKA

Full text search

DR. SZABÓ ERIKA
DR. SZABÓ ERIKA (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Az én felszólalásom kavarta ezt az egyórás vitát, hiszen a költségvetési törvény módosításánál a 48 módosító indítvány közül, ami mellett most lehetett volna érvelni, egyetlenegy módosító indítványról szólt ez az egyórás vita. Ez is mutatja, hogy milyen nagy súlyú kérdésről van szó, és mennyire érdekli a patkó mindkét oldalán lévő képviselőket az, hogy a nyugdíjasoknak milyen lesz a helyzete a jövőben.
Önök azt mondják, hogy a nyugdíjasoknak elég 19 ezer forintos egyszeri összeget adni, mi pedig azt mondjuk, hogy ez a 19 ezer forint nagyon jó, hogy odakerül a pénztárcájukba, de ezen túlmenően hosszú távon a továbbiakban is építsék be a nyugdíjukba, hogy ez egy valódi nyugdíjemelés legyen. Önök erre mondanak nemet, és ez a vita azért alakult ilyen élesen, mert folyamatosan nemet mondanak, pedig nemekből nem lehet országot építeni, nemekből nem lehet az embereket megnyerni ahhoz, hogy az önök támogatói lehessenek. És az ígéretek valóban félrevezetőek voltak; önöktől azt várják a nyugdíjasok, hogy emeljék a nyugdíjukat, és most, ne pedig majd valamikor a jövőben.
Én azt kérem önöktől, hogy van még idő a módosító indítványok szavazásáig, bírálják felül az eddigi álláspontjukat, és amikor szavazásra kerül a sor, támogassák az ajánlás 24. pontja alatt szereplő módosító indítványt.
Köszönöm szépen. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Úgy van! - Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me