DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Hadd emlékeztessem ellenzéki képviselőtársaimat néhány dologra! Először is, a Bokros-csomagról minden józan elemző kimutatja, hogy ez alapozta meg az 1996-tól kezdődő fenntartható gazdasági növekedést (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Hohóóó!), amely 1998-ban, amikor önök átvették a kormányzást, 5,2 százalékos növekedést produkált. Önök átvették ezeket az eredményeket, learatták ezeknek az eredményeknek a sikereit, majd lerontották ezeket az eredményeket, amikor a 6,5 százalékos 2000-es növekedésről a mai 3 százalékosra lenyomták ezt az egészet, és most a mi szemünkre hányják a Bokros-csomagot.
Másodszor: négy esztendővel ezelőtt ebben a Házban vitatkoztunk a nyugdíjemelés kérdéséről. Önök az előző kormány által meghozott törvényt, amely a nyugdíjasok nyugdíjemelését biztosította volna az 1995. évre, egyoldalúan megváltoztatták, mi ez ellen tiltakoztunk. Ezzel a törvénymódosítással önök kivettek 52 milliárd forintot a nyugdíjasok zsebéből; mi akkor azt mondtuk, hogy amikor kormányra kerülünk, ezt vissza fogjuk adni. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Adjátok vissza!) Nem azt mondtuk, hogy ennek az összes hatását ki fogjuk pótolni; erre is sor fog kerülni, tisztelt képviselőtársaim, a következő négy év során, de most, amikor ezt önök megtették, akkor is azt ígértük, és a választási kampányban is azt ígértük, hogy az első száz nap során azt a négy évvel ezelőtti jogsérelmet fogjuk orvosolni, amit önök akkor elkövettek - most ez következik.
Az üzemanyagár-emelésről a pénzügyminiszter úr ma napirend előtt elmondta, hogy ezt önök döntötték el ezelőtt másfél esztendővel, most ez életbe lépett, és akkor önök most tiltakoznak ellene.
És mindezek után Révész Máriusz képviselőtársamnak van képe azt mondani, hogy ez szemtelenség - én azt gondolom, ez a szemtelenség, képviselőtársaim! (Taps és derültség az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me