DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Igen: '94 és '98 között 12 százalékkal csökkent a nyugdíjak reálértéke; igen: '98 és 2002 között 16 százalékkal nőtt a nyugdíjak reálértéke.
Tessék utánaszámolni: a kettő együtt nyolc év alatt 2 százalékos nyugdíj-reálértékemelést eredményezett (Font Sándor: Huszonnyolcat!), a nyolc év alatt összesen 2 százalékos reálérték... (Font Sándor: Tizenkettőt meg tizenhatot!) Képviselő úr, tanuljon meg számolni, én azt tudom javasolni! Következésképpen önök arra olyan büszkék, hogy nyolc év alatt sikerült a nyugdíjasok nyugdíját 2 százalékkal emelni - gratulálok hozzá!
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt, hogy a száznapos programban mit ígértünk, azt egyrészt mi egészen jól tudjuk, mert hiszen kötelező tananyag volt a szocialista képviselőjelölteknek, másrészt az imént olvasta föl Farkas képviselőtársam azt, ami megjelent számtalan példányban, számtalan sajtótermékben.
Nem ígértünk járulékmentes minimálbért: adómentes minimálbért ígértünk, ezt az adómentes minimálbért be fogjuk tartani. Nem ígértünk a nyugdíjasoknak a nyugdíjalapba beépülő 19 vagy akárhány ezer forintos juttatást (Babák Mihály közbeszólása.): egyszeri 19 ezer forintos juttatást ígértünk, amivel kárpótoljuk őket azért, amivel a Fidesz-kormány megrövidítette őket 1998-ban.
Nem mondtuk, tisztelt Babák képviselőtársam, hogy ezzel vége, nem azt mondtuk, hogy a száznapos programot végrehajtjuk - bármennyire szeretné ön ezt hallani -, és aztán a kormány lemond. Nem ezt mondtuk! Azt mondtuk, hogy ez az első lépés a száz nap során.
De ha önöket ez megnyugtatja, tisztelt képviselőtársaim, én a kormánypártok nevében megkövetem a nyugdíjasokat azért, amiért az önök által nekik okozott károkat nem az első száz nap alatt tesszük jóvá: csak részben tesszük jóvá az első száz nap alatt, a többit a hátralévő 1360 napra hagyjuk.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból. - Moraj az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me