DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A száznapos programunkban valóban azt ígértük, hogy visszaadjuk a nyugdíjasoknak az önök által, a Fidesz-kormány által elvett 52 milliárd forintot. Jelentem önöknek: ennek a végeredménye valamivel több mint 59 milliárd forint lesz, és ezért azzal is el tudok számolni, hogy nem csak az öregségi nyugdíjban részesülők kapják meg ezt a 19 500 forintos kiegészítést.
(16.40)
Hanem, ha képviselőtársaim nem olvasták az előterjesztést - és talán nem minden rászoruló olvasta -, engedjék meg nekem, hogy elmondjam: az öregségi nyugdíjban részesülőkön túl a rokkantsági nyugdíjban, a baleseti rokkantsági járulékban, özvegyi vagy szülői nyugdíjban, árvaellátásban, baleseti hozzátartozói nyugellátásokban, mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi vagy özvegyi járadékban, mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi vagy özvegyi járadékában, átmeneti járadékban, rendszeres szociális járadékban, egészségkárosodási járadékban, központi szociális segélyben, házastársi pótlékban részesülőknek és még további kilenc jogcímen jár ez a 19 500 forint.
Ami pedig a gyógyszerkiadásokat illeti... (Babák Mihály közbeszólása.) A nyugdíjasok tudják, képviselő úr, hogy mi mit ígértünk nekik, és őszintén remélem, hogy rajtunk is kérik számon. Önökön már számon kérték, ennek az eredménye lett most ez a választási végeredmény, tisztelettel jelentem önöknek.
Ami a gyógyszerkiadásokat illeti, azt pedig Gyimesi képviselő úrnak nagyon kellene tudnia, ha már a gyógyszerkiadásokkal vagdalkozik, hogy a Fidesz-kormány idején a nem támogatott gyógyszerek áremelkedése miatti lakossági többletkiadás több mint 30 milliárd forint. (Babák Mihály közbeszólása.) Több mint 30 milliárd forint, Babák képviselő úr. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Javaslom, nézzen utána. A mi feladatunk pedig a támogatott gyógyszerek költségeinek minél kevesebb emelkedése.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me