FARKAS IMRE

Full text search

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy látom, a vita tényleg nagyon kiterjedt. Azt hiszem, nem arról kell most beszélni, hogy a Fidesznek milyen javaslatai voltak a nyugdíjasok számára, mert azt a nyugdíjasok többsége értékelte - vagy a Fidesz javára, vagy pedig a mostani kormányzó oldal javára.
A mostani törvényjavaslat nem erről szól, ami itt van: arról szól, hogy ezt az egyszeri 19 ezer forintot kifizetjük a nyugdíjasok számára. Ha megnézik a törvény indoklását, konkrétan ezt mondja ki: a száznapos program alapján az egyszeri 19 ezer forintnyi nyugdíj-kiegészítésről rendelkezik ez a javaslat. Tehát ha önök ennek a szellemében adtak volna be módosító javaslatot, akkor azt mondták volna, hogy ne 19 ezer legyen, hanem 29 ezer, vagy valami mást, de nem azt, hogy ezt most folyamatosan be kelljen építeni.
Új eleme volt a vitának, amit Hargitai képviselőtársam mondott: ő egyenesen azt mondta, hogy mi a nyugdíjasoknak nem ezt mondtuk (Dr. Hargitai János bólogat.), hogy ez egyszeri kifizetés lesz. Sajnos, miután önök már sok ilyet elmondtak a mostani vitákban, minden egyes rendezvényre, amit tartok, elviszem azt a hirdetést, amely a kormánynak az első száznapos programjára vonatkozik. Ezt millió példányban többször olvashatták az emberek, nem fog nekik meglepetést okozni, mert ez van az 1. pontban: egyszeri juttatásként visszaadjuk a nyugdíjasoknak azt a fejenként 19 ezer forintot, amit a Fidesz-kormány elvett tőlük. (Babák Mihály: És tovább?) Ez van benne, ezt olvashatták a nyugdíjasok!
Úgyhogy nem hiszem, hogy itt valami becsapásról van szó! És ez a kormányzat ennél most még többet tesz, mint ami ide le van írva, mert kiterjesztette a nyugdíjszerű ellátásokra, és úgy gondolom, hogy nagyon sok embert nagyon kellemes meglepetés fog ennek kapcsán érni (Babák Mihály: Nem szívességet teszel, van pénz a büdzsében!), úgyhogy kérem, hogy támogassák ezt a javaslatot. (Taps a kormánypártok soraiból. - Font Sándor: Nem erről van szó!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me