FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Elég sok gondolat elhangzott már a tervezett megszólalásomból, ezért csak néhány dolgot tisztázzunk!
Mínusz 12 százalék volt abban az időben, és plusz 16 százalék az Orbán-kormány alatt a nyugdíjak reálértékének a változása. Ami most már viszont a vitából egyértelműen kitűnik: a jelenleg hatalmon lévő baloldal nem a nyugdíjasok helyzetének hosszú távú javításán fáradozik, hanem azon, hogy az ígéreteit az önkormányzati választásokig mindenféleképpen teljesítse, mert ez politikai kényszer, és ez nekik sokkal nagyobb kényszer, mint valóban a nyugdíjasok helyzetén való gondolkodás, hiszen ha ez lenne az igazi céljuk, mint ahogy felszínesen most ugyan ezt mondják, akkor megtörténne ennek a 19 ezer forintnak a nyugdíjalapba történő beépítése.
Amellett, hogy önök azt kérdezik, mi történt azzal az 52 milliárd forinttal, én egy adatot mondanék csak: a nyugdíjasoknak 80 milliárd forint kifizetésre került például az üzletrészek kapcsán, kizárólag csak a nyugdíjasok kapták ezt meg. Ez nem nyugdíj volt, igaz, de kizárólag a nyugdíjasok kapták meg. Emellett olyan törvényt fogadtunk el, amelyet egy évvel ezelőtt májusban először kezdeményeztem egy napirend előtti felszólalással, hogy a nyugdíj mellett szerzett jövedelmeket válasszuk el a nyugdíjtól. Mi történt? Az SZDSZ élesen tiltakozott, hogy egyáltalán ilyen gondolatot felvetünk, aztán önök is, az MSZP végül ezt az egészet nem szavazta meg. Na, ez lett volna az az igazi, a nyugdíjasokról való gondoskodás, amibe, ha önök hosszú távon gondolkodnak, akkor most láthatóan be lehetett volna építeni a nyugdíjalapba azt a 19 ezer forintot, úgy, ahogy mi hosszú távon megmutattuk, hogy a nyugdíj mellett szerzett jövedelmet el lehet választani ettől; a nagyon nagy, addig befizetett adó most a nyugdíjasoknál marad meg.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me