GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Teljes mértékben egyetértek önnel, de ami itt elhangzik e mögött az egy mondat mögött, én azt hiszem, hogy mindenkinek joga van tudni, hogy mi az, ami történt. Amikor a kétpercesre szót kértem, nagyon régen volt.
Boros képviselő úr, szeretném elmondani önnek, nagyon szelektív az emlékezete is, és én úgy érzem, hogy számolni se tud, vagy kiindul a saját gyakorlatából, valami hatalmas autóval tankol 19 ezer forintot egyszerre (Közbeszólások a Fidesz soraiból.), mert az átlagpolgár bizony 10-11 ezer forintból tankol egy egészet. Továbbmegyek, kedves képviselő úr, tudom, hogy ön tudja, mert gazdasági szakember, hogy 1994-ben egy MDF-kormánytól vette át az akkori szocialista-szabaddemokrata kormány a gazdasági ügyek igazgatását, és azt a válsághelyzetet az az előző kormány idézte elő. (Közbeszólás a Fidesz soraiból.) Ön is tudja, hogy a Bokros-csomag 1995-ből és nem '94-ből való. Sőt, még tovább megyek; hiszem, hogy ön is tudja, és Varga képviselő úr is tudja, még akkor is, ha nincs itt az ülésteremben, hogy amikor mi fél százaléknyit emeltük, az egy második emelés volt, mert mi mindössze fél százalékot tévedtünk az infláció becslésekor, nem pedig 3 százalékot, mint ahogy önök tették.
Már elküldtem egy szakértőt, el fogják hozni azt a módosító javaslatot, amikor önök benyújtották azt, hogy a nyugdíjtörvényben meghatározott mértékkel szemben milyen kisebb mértékűre kerüljön sor. Amikor ez fölérkezik, én be fogom önöknek ezt mutatni, és attól kezdve van miről vitatkozni, hogy ki vett el, miből vett el, és mennyit. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me