KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Senki nem mondta azt, hogy ezzel az egyösszegű 19 ezer forintos kifizetéssel a nyugdíjasok problémáját megoldottuk. Senki nem mondta ezt, az ígéretünket teljesítjük; pontosan azt az ígéretet, amit a választási kampányban megfogalmaztunk, és amit a kormányprogram tartalmaz. Tehát most a választási ígéretek teljesítése következik, ezt követően pedig - annak mentén, ahogy a kormányprogramban ezt megfogalmaztuk - próbálunk javítani a nyugdíjasok helyzetén.
A módosító javaslat kapcsán most nyilvánvalóan nincs helye annak, hogy megbeszéljük, hogy az elkövetkezendő négy évben hogyan fog változni, hogyan fog javulni a nyugdíjasok helyzete, de nagyon szeretném kérni a képviselő urat, hogy olyat, amit nem mondtam, ne adjon a számba, és utána ne kezdjen el azzal vitatkozni.
Ami pedig az 52 milliárd forintot illeti, képviselő úr, több hónapon keresztül itt, a Házban állandóan azt próbálták bizonygatni, hogy önök egyetlenegy fillért sem vettek el a nyugdíjasoktól. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van!) Erről táblázatokat készítettek, kimutatásokat nyújtottak be. Akkor most miért az a javaslat, hogy be kell építeni az alapba? Mi azt mondtuk, hogy a mi számításaink szerint összességében a nyugdíjasok kasszájából, pénztárcájából önök elvettek 52 milliárd forintot. Ezt vissza akarjuk adni - igaz, most nem 52-t, hanem egy kicsivel többet adunk vissza, de visszaadjuk. Akkor egyszerűen nem értem az önök felvetését, az önök módosító javaslatát.
A mi elszámolásunk a nyugdíjasokkal e tekintetben, az önök által elvett pénz tekintetében rendben van. Következik az elkövetkezendő négy évben a kormányprogram végrehajtása, és a nyugdíjasok anyagi helyzetének javítása. Kérem, figyeljenek az elkövetkezendő években is!
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban. - Közbeszólás a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me