RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Többször elhangzott, például Keller László részéről is, hogy alacsonyak a nyugdíjak, és az alacsony nyugdíjakat nem rendezte a kormány az előző időszakban.
Tisztelt Keller Úr! Ön komolyan gondolja, hogy a nyugdíjasok helyzetét el fogjuk rendezni, hogyha egyszer 19 ezer forintot adunk nekik? Ha egyszer odaadjuk nekik az 52 milliárd forintot, ezzel Kánaán lesz az életük? Keller úr, ezt ön sem gondolhatja komolyan. A javaslatunk pontosan arról szól, hogy valamit javítsunk a helyzetükön.
Ráadásul - térjünk már vissza erre a kérdésre, amit Kuncze Gábor is említett - önök azt állítják, hogy elvettünk 52 milliárd forintot. Folyamatosan ezt mondják, ezt mondták a kampányban. Ha a saját állításukat komolyan veszik - Medgyessy Péter egyébként folyamatosan ennek az ellenkezőjét nyilatkozta az újságoknak négy évvel ezelőtt, de ezt most hagyjuk -, akkor ezt nemcsak egy évben vettük el, hanem nem épült be a nyugdíjba, és hiányzik a következő évben meg az azt követő években is.
Ha a saját állításukat komolyan veszik, akkor nem tehetnek mást - mert ha mást tesznek, hogy Kuncze Gábort idézzem, az arcátlanság. Ha a saját maguk állítását komolyan veszik, hogy ezt elvettük a nyugdíjasoktól, ezt önök szerint úgy vettük el, hogy nem épült be, akkor, ha tisztességesen gondolják, és komolyan gondolják, és nemcsak választókat akartak vásárolni ezzel az elképzeléssel, akkor nem tehetnek mást, mint hogy logikusan végigviszik a saját gondolatmenetüket, és ezt a 19 ezer forintot, illetve ezt az 52 milliárd forintot beépítik a nyugdíjukba. Ha nem ezt teszik, akkor saját elképzeléseikkel kerülnek ellentétbe, amit egyébként folyamatosan hangsúlyoztak a kampányban. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me