DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (Fidesz): Igen, elnök úr, bár a sírás fojtogatja a torkomat a meghatottságtól, de azért higgye el, kedves képviselő úr, és önök mindannyian, akik itt vannak, és majd mondják el a többieknek és Medgyessy úrnak, hogy önök nem szívességet tesznek nekünk. Egyáltalán nem szívességet tetszenek tenni: önök az elsőrendű politikai érdekük alapján lesznek kénytelenek megszavazni, részt venni és az igazság feltárásában közreműködni. Nem tetszenek szívességet tenni, jó? Ez az egyik dolog. (Közbeszólások az MSZP soraiból.)
Én nem mondtam azt, hogy én felelős vagyok azért, mert Medgyessy a titkosszolgálatnak dolgozott. Azért vagyok felelős, mert önökkel együtt még egy életrajzot sem kívánunk meg a parlamentben annak a személynek a részéről, akit megválasztanak önök, a többség miniszterelnöknek. Minden rendű és rangú választott tisztségviselő, a minap megválasztottuk a Legfelsőbb Bíróság elnökét, aki egy másik hatalmi ág, nem felelős nekünk, mégis volt kedves, és a PKKB fogalmazóságától kezdődően a mostani pozícióját megelőző tisztségéig szépen beszámolt róla.
Igen, fogok róla gondoskodni, én magam elő fogom terjeszteni, remélem, támogatni tetszik majd, hogy egy kis fecnit majd adjon be a legközelebbi miniszterelnök-jelölt, hogy mégis ki ő, sorolja fel a tartalékos tiszti rangjait, mégis talán ne a Magyar Hírlapban, a sorok között, az MSZP - nem voltunk ott, ne haragudjon - választmányának ülésén; nem voltunk ott, lehet, hogy hiba, meghívónk se volt, de a helyzet az, képviselő úr, hogy amit ön elmondott, az ön számára is valószínűleg mulatságosan hangzana, ha visszahallgatná. Vagy államtitkot sért valaki, ha igaz, amit mondanak, ami nem igaz, vagy pedig hozza nyilvánosságra a gyengébbek kedvéért is; úgy látszik, vannak gyengébbek abban a választmányban, és vannak erősebbek. A kedves partnerük, nem tudom, hogy kapott-e tájékoztatást; úgy tűnik, hogy nem, mert ahogy reagáltak rá, 24 órás több hullámzó reakció alapján, úgy hiszem, ők sem kaptak meghívót, és nem annyira vájt fülű olvasói a Magyar Hírlapnak.
Kedves Képviselő Úr! Én ennél sokkal nívósabb felszólalást szoktam meg öntől. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me