DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tényleg késő van, én csak azért szólok, mert itt néhány érv ma este vagy éjszaka elhangzott, hogy van a társadalomnak joga ítéletet alkotni, és lehetőleg teljes kép alapján illik véleményt alkotni. Aztán hallottunk olyat is, hogy vannak közös nevezőre nem hozható érvek. Az érvek nagyon gyakran antagonisztikusak és nem hozhatók közös nevezőre.
Számomra az lett volna a szimpatikusabb megoldás, ha mégis úgy dönt Medgyessy Péter, hogy Sanyikám, oldj fel a titoktartási kötelezettség alól, ismerje meg a társadalom, hogy ki a miniszterelnök-jelölt, és úgy dönt a társadalom arról, hogy kit választ meg miniszterelnökével együtt, és kit bíz meg azzal, hogy négy évig vagy hosszabb ideig kormányozzon. Erről szól ez a történet, és azt hiszem, ez az, ami nem vitatható. Nem sejtetni kell vájt fülűek számára, hanem világossá kell tenni mindenki számára. Ha a társadalom ennek ellenére így dönt, akkor azt tiszteletben illik tartani. Most is tiszteletben illik tartani, hogy így döntött, ennek az ismeretnek a hiányában. Viszont ennek az ismeretnek a nyilvánosságra nem kerülése, az a tény, hogy Medgyessy Péter az volt, aki, ez azért megkérdőjelezi az ő alkalmasságát és egy picit a hitelességét is a mostani kormánynak.
(1.50)
Ezt én így érzem, és elég sok emberrel találkozom, és elég sok ember gondolja így, hogy ez tehertétel a mostani kormányzat számára.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me