DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Csak megállapítom, hogy Géczi József képviselőtársunk akkor ezek szerint kimarad az MSZP demokráciacsomagjából, mert a nagy hangon bejelentett demokráciacsomag mindig azzal kezdődött, hogy na, mostantól kezdve az ellenzéki vizsgálóbizottságokat támogatják - megjegyzem, hogy ügyesen: mellétettek egy kormánypárti vizsgálóbizottságot is.
De hogy Szabó Zoltánnak is eloszlassam a kételyeit, hogy mi értelme van a Medgyessy Péter személyével kapcsolatos vizsgálóbizottságnak: érdekes, hogy nem vetette fel ezt az SZDSZ javaslatánál, mert az SZDSZ javaslatába is beletartozik a jelenlegi miniszterelnök. (Dr. Géczi József Alajos: Akkor ez minek?) Tehát a félreértések elkerülése végett: ha nem a Medgyessy-vizsgálóbizottság, hanem az SZDSZ által kezdeményezett vizsgálóbizottság működik, akkor is vizsgálni fogják Medgyessy Péter három per nem tudom, hányas tevékenységét.
Sajnálom, hogy elment Hankó Faragó Miklós államtitkár úr, belátom, hogy nem köteles végigülni a vitát, de mondott valamit a kormány álláspontjaként erről a vizsgálóbizottsági kezdeményezésről, amiről meg szerettem volna kérdezni, hogy ez áll-e az előző napirendi pontban tárgyalt vizsgálóbizottsági kezdeményezésnél. Azt mondta, hogy a kormánynak az az álláspontja, hogy nagyon nagy jelentősége van annak, hogy a Medgyessy Péter személye kapcsán létrejövő vizsgálóbizottságban az érintett kifejthesse az álláspontját ebben az ügyben. Ne gondolkozzunk most el nagyon sokáig azon, hogy úgyis megidézte volna ez a vizsgálóbizottság Medgyessy Pétert.
Csak én azt akartam megkérdezni Hankó Faragó Miklóstól, hogy vajon az SZDSZ által kezdeményezett vizsgálóbizottságra is igaz-e az, hogy a kormánynak az az álláspontja, hogy az lenne tisztességes, ha az érintettek kifejthetnék álláspontjukat. Ez körülbelül kétszáz embert érint, minden egyes volt miniszter és államtitkár megjelenhetne az előtt a vizsgálóbizottság előtt, és kötelezően kifejtené az álláspontját, hogy vajon az a vizsgálóbizottság mit akar vele kapcsolatban nyilvánosságra hozni. Tehát jó lenne, ha a kormány a két vizsgálóbizottságnál, ha már elvi álláspontot képvisel, akkor ugyanazt az elvi álláspontot képviselné. (Taps az ellenzéki sorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me