DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Először arról, amit Szabó Zoltán képviselő úr mondott, és egyébként amit nagyon sokan mondanak, ez a bizonyos államtitok alóli feloldás.
Tisztelt Ház! Legyünk már komolyak! A belügyminiszter asszony azon a keddi napon azt mondta, hogy nincs is semmi dokumentum Medgyessy Péterről a Belügyminisztériumban; mondta ezt - majd másnap feloldotta őt a titoktartási kötelezettség alól. Mi alól oldotta fel, ha az előző napon megállapította, hogy semmiféle adat nincs arra, hogy Medgyessy Péternek valamifajta államtitok-tartási kötelezettsége lenne? Úgyhogy ne nevettessük egymást; valójában arról van szó, hogy ez ürügy volt arra, hogy az előző nap miért tagadta le a miniszterelnök, és másnap miért mondta el mégis a múltját.
Ami pedig azt illeti, hogy Wiener képviselő úr egy percig arról beszélt, miszerint támogatják ezt a vizsgálóbizottságot, majd 15 percen át arról beszélt, hogy egyrészt miért ütközik a Házszabályba, másrészt pedig, hogy tartalmilag miért nem ért vele egyet (Dr. Wiener György közbeszólása.), érdekes álláspont volt, meghallgattuk; a lényeg az, hogy nem a Házszabály miatt szavazzák meg önök, még csak nem is a nagy demokráciacsomagjuk miatt, hanem mert szorult helyzetben vannak. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Ti vagytok abban!) Mert olyan politikai helyzetben vannak (Közbeszólások az MSZP soraiból.), olyan politikai helyzetben vannak... (Az elnök csenget.) Képviselő urak, kedves képviselők (Az MSZP képviselőcsoportja felé:), különösen ne mutogassák a bilincsbe font kezeket, mert nem szeretném, ha..., ezt majd utána megbeszéljük kinn, hogy miről mutogatnak bilincsbe font kezeket. A lényeg az, kedves képviselő urak, hogy... (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Kedves képviselő urak! (Az elnök csenget.)
Tisztelt Ház! Tehát még egyszer mondom, nem a Házszabály miatt és nem is a demokráciacsomag miatt kénytelenek ezt a vizsgálóbizottságot megszavazni, hanem mert ezt mégiscsak politikailag jobb megoldásnak tartják, mint hogy Medgyessy Pétert lemondassák a posztjáról, ezért mennek bele abba, hogy akkor legalább legyen egy vizsgálóbizottság. De könyörgök, nem merült fel önökben az, hogy azokat a vizsgálóbizottsági kérdéseket itt a miniszterelnök válaszolja meg, még mielőtt a vizsgálóbizottság például feláll? (Az elnök jelzi az idő leteltét.) Miért nem válaszolja meg, miért tagadja el a múltját még mindig? Erről van szó! (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me