DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Tisztelt Szabó Képviselő Úr! Nem csodálkozom, hogy nem sok hitelt ad a miniszterelnök szavának, de azért mi csak azt (Dr. Géczi József Alajos: Ilyet nem mondott!) - hadd mondjam végig, jó! (Dr. Szabó Zoltán: Ne mondd!) - tekintjük ténynek, amit maga Medgyessy Péter elismert, azt, hogy szigorúan titkos állományú tiszt volt főhadnagyi beosztásban a III/II-es főcsoportfőnökségnél. Ezt tényként kezelhetjük, függetlenül attól, hogy a vizsgálóbizottság még ezen kívül számos kérdést megvizsgál, tehát ennyire adjunk hitelt a szavainak. Egyébként nem ő szavának, hanem annak a parancsnak adunk hitelt, amely megjelent a Magyar Nemzetben, és amelyet végül is egy nap után Medgyessy Péter sem cáfolt.
Ami pedig azt illeti, hogy mi is ezzel a titoktartással a helyzet: az előbb azt mondtam, hogy legyünk már komolyak, a miniszterelnök kormányának tagja a belügyminiszter, lényegében a miniszterelnök a felettese, ha a miniszterelnök azon a keddi napon el akarta volna mondani az igazságot, akkor lehet, hogy odafordult volna a belügyminiszter asszonyhoz, és megkérte volna, hogy szíveskedjél már felmenteni, kedves Mónika, a titoktartás alól. De nem ezt akarta a miniszterelnök. Az első napon nem akarta elismerni azt, ami megjelent a Magyar Nemzetben, ezért nem kérte a titoktartás alól a felmentést, ha ez valóban államtitoksértést jelentett volna.
Megtehette volna a miniszterelnök, hogy már azon a napon kéri a felmentést. Másnapra persze változott a koncepció, akkor már inkább a dolog elismerése irányába mentek a stratégiák, és akkor már valóban elismerte. De valljuk be őszintén, mulatságos, hogy a miniszterelnök a saját miniszterétől nem kapott felmentést! El tudom képzelni, hogy Lamperth Mónika huszonnégy óráig huzakodott a miniszterelnökével, hogy adjon-e neki felmentést vagy nem. Ez is egy komolytalan érv az államtitoksértéssel kapcsolatban.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me