DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Szabó Képviselő Úr! Az itt elhangzott vita mindenesetre azt eredményezte, hogy ezzel a bizonyos titoktartási kötelezettséggel komoly baj van. Tehát szerintem a vizsgálóbizottságot lehet, hogy erre is ki kell terjeszteni, mert nem teljesen világos, hogy miféle jogszabályok alapján oldotta fel Lamperth Mónika a titoktartási kötelezettsége alól a miniszterelnököt.
Én nem tudom, milyen az az államtitok, amely alól csak úgy fel lehet oldani - a titoktartási kötelezettségek alól - az adott személyt. Jó lenne ezt tisztázni. Jó lenne azt tisztázni, hogy Lamperth Mónikának a titoktartási kötelezettség alóli feloldása például írásban történt-e. Jó lenne tisztázni, hogy pontosan mely államtitokra vonatkozik. Jó lenne azt tisztázni, hogy melyek azok a tények, amelyek titokban maradtak, tehát amelyekről továbbra is azt mondta esetleg a belügyminiszter, hogy arról nem beszélhet Medgyessy Péter.
Tehát szerintem ez az egész ügy az államtitoksértéssel vagy államtitkok alóli feloldással szintén megér egy vizsgálatot, és javaslom, hogy fordítsunk rá kellő figyelmet, hogy ebben a vizsgálóbizottságban ezt a bizonyos apró kis dolgot, hogy hogyan lehet valakit feloldogatni az államtitoktartás alól, hogyha éppen a politikai érdekek úgy kívánják, beszéljük meg, vizsgáljuk ki, és ha ezért valaki felelős, akkor azt a felelőst is nevezzük meg.
Tehát szerintem jó lenne ezt az egész kérdéskört tisztázni. Szeretném tudni, hogy melyek azok az államtitkok, amelyek alól még nem oldotta fel Lamperth Mónika a miniszterelnököt, mert ha vannak ilyen államtitkok, akkor annak valamilyen olyan nyomának kell lennie, amelyről még nem tudunk. Lehet, hogy a vizsgálóbizottság fog róla tudni, de számomra nem világos, hogy Lamperth Mónika, úgymond, titoktartási feloldása pontosan mely államtitkokra vonatkozott.
Köszönöm. (Dr. Balsai István: Ajjaj!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me