DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Szabó képviselő úrnak szeretném elmondani, hogy azok a bizonyos szavak, amit Medgyessy Péter nyilatkozataival kapcsolatban használunk, helytállóak. Ugyanis a miniszterelnök saját múltját illetően egyetlenegy tényt közölt eddig, azt, hogy ő egy bizonyos időszakig szigorúan titkos tiszt volt főhadnagyi beosztásban. De egyébként semmilyen más tényt nem közölt, mai napig nem tudjuk pontosan, hogy mit csinált '77-től '82-ig.
Képviselő úr, az a minimum, hogy ön sem tételezi fel, hogy ennek a vizsgálóbizottságnak amikor feláll és elvégzi a tevékenységét, nem lesz más megállapítása, mint hogy Medgyessy Péter '77-től '82-ig szigorúan titkos tiszt volt. Valószínű, hogy ennél többet fog megállapítani ez a vizsgálóbizottság, ugyanis ha valaki egyszer minimum öt éven keresztül szigorúan titkos tiszt volt, akkor valószínű, hogy valami mást is csinált, nemcsak azt, hogy pusztán egy ilyen státusban volt. Úgyhogy azt nyugodtan elfogadhatjuk - és ez nem prejudikálás -, hogy a vizsgálóbizottság meg fog állapítani bizonyos tevékenységet, bizonyos tényeket, amit eddig a miniszterelnök nem hozott nyilvánosságra, nem számolt be a múltjának erről a részéről.
Tehát akár tetszik önnek, akár nem, ma sem tudjuk teljesen az igazságot, és ha nem tudjuk az igazságot, és ezért Medgyessy Péter személyesen felelőssé tehető, hogy az ő múltjáról nem tudjuk az igazságot, én ezt nem tudom másként nevezni, csak hazugságnak.
(2.20)
Játszhatunk a szavakkal, de az az igazság, hogy ha nem teljes az, amit ő elmondott, nem teljes az, amit az önéletrajzi adataiból egyáltalán tudhatunk róla, akkor bizony elhallgatott valamit a választók és a parlament előtt.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me