DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Én ugyan Balogh képviselő úrral nem értek egyet abban, hogy az ország nehéz helyzetbe került - szerintem egyáltalán nem került nehéz helyzetbe -, de ezen a hosszú estén végre üdítő alkalom, hogy most már a koalíciós képviselők egymás között is vitatkoznak.
Géczi képviselőtársam azt mondta, hogy ennek a bizottságnak a világon semmi értelme nincsen. Én tulajdonképpen ezzel akár egyet is érthetek, ennek a bizottságnak egyetlen értelme van: ha a Házszabály szerint 78 képviselő aláírta, hogy szeretne vizsgálóbizottságot, akkor - ha ez a Házszabályba nem ütközik - vizsgálóbizottságot kell felállítani.
Előttünk van az ügyrendi bizottság ajánlása, amely azt mondja, hogy ez nem ütközik Házszabályba, ennek következtében én nem gondolom, hogy ennek a bizottságnak az értelméről célszerű itt most vitatkozni: ha 78 képviselő akar ilyet, akkor a házbizottság értelmében ilyen bizottságnak lennie kell; talán ebben is előnyösen különbözünk az előző négyéves ciklustól, amikor hiába mondta ugyanezt a Házszabály, ilyen bizottságok nem állhattak föl. Én tehát, ha az ügyrendi bizottság más álláspontra nem jut, és ki nem derül, hogy házszabályellenes ennek a bizottságnak a felállítása, akkor meg fogom szavazni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me