DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Mi nem állítottuk, hogy szívességet teszünk azzal, hogy ezt meg fogjuk szavazni. Valóban eminens politikai érdekünk, hogy ezt megszavazzuk, tudniillik a Magyar Szocialista Pártnak és a Szabad Demokraták Szövetségének a programja a parlament demokratikus működésének helyreállítását tartalmazza, tehát ha mi végre akarjuk hajtani a programunkat, akkor bizony ezt a határozati javaslatot meg kell szavaznunk.
Wiener képviselőtársam arra utalt, hogy az elmúlt ciklusban egy állandó jellegű ügyrendi állásfoglalással önök voltak azok, akik megakadályozták az ilyen és hasonló jellegű vizsgálóbizottságok felállítását. Tehát a minimális elegancia az önök részéről az lett volna, hogy miközben előterjesztik ezt a vizsgálóbizottságot, ezt a határozati javaslatot, egyúttal előterjesztenek egy olyan javaslatot is, hogy helyezzük hatályon kívül az önök erőszakos többségével meghozott előző ciklusbeli állásfoglalást. Önök ezt nem tették, ez önöket minősíti, tisztelt képviselőtársaim, nem kívánnék én ezzel többet foglalkozni.
Azért még arról, hogy kinek mit kellett volna elmondania a választás előtt: ugye, abban megállapodhatunk, amit Wiener képviselő úr mondott, hogy ez államtitok volt. Nem a Magyar Népköztársaság minősítette annak, a Magyar Köztársaság törvényei minősítik annak, és az önök belügyminisztere volt szíves még, isten tudja, hány évre meghosszabbítani. Persze, Medgyessy elmehetett volna Pintér Sándorhoz, és azt mondhatta volna: Sanyikám, oldjál már fel ez alól a titokvédelmi kötelezettség alól, mert jól jönne nekem a választási kampányban. Hogyne - válaszolta volna erre Pintér Sándor -, még mit tehetnék a győzelmetek érdekében, Péter?
Ugye, milyen életszerű, képviselőtársaim? (Közbeszólások a Fidesz és az MDF soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me