DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Én úgy látom, hogy mindeddig hitelt érdemlő érvet senki nem hozott fel arra nézve, hogy Medgyessy Péternek jogában állt-e június 19-e előtt beszélni arról, amiről június 19-én itt e Ház nyilvánossága előtt beszélt.
(1.40)
Eddig még csak Wiener képviselő úr érveit hallottuk, amelyek arról szóltak, hogy nemhogy nem volt joga, tilos volt neki erről beszélni. Június 19-én megkapta a felmentést, akkor beszélt.
Önök most azt mondják, hogy Medgyessy Péter akkor nem mondott igazat vagy hazudott. Én azt gondolom, hogy jelen pillanatban éppen egy olyan vizsgálóbizottság felállításáról vitatkozunk, amelynek az a feladata, hogy kiderítse az ezzel kapcsolatos információkat, amilyen mélyen csak lehet, kutakodjék, vagy nem tudom, hogy tetszett fogalmazni az imént. Vagyis, tisztelt képviselőtársaim, önök megint abban a helyzetben vannak, hogy a tanúvallomás helyett igyekeznek az ítéletet átadni.
Ha önök kérik, önök javasolják ennek a vizsgálóbizottságnak a felállítását, talán szíveskedjenek a vizsgálóbizottságra bízni, hogy megállapítsa, Medgyessy Péter mit tett, mit nem tett, amit tett, azt őszintén vallotta-e be, vagy amit tett, azt legalább az érvényben lévő jogszabályok szerint elmondhatta volna akkor, amikor itt nem mondta el, vagy nem mondhatta el. Nagyon szépen kérem önöket, ha már egyetértés van e Házban, csak Géczi képviselőtársam nem ért egyet azzal, hogy ezt a vizsgálóbizottságot fel kell állítani, akkor nem kellene most itt ezt a vizsgálóbizottságot máris megalakítanunk és lefolytatnunk a vizsgálatot és ítéletet hirdetnünk, talán várjuk meg azt, hogy a bizottság elvégezze a munkáját.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me