DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Azt hiszem, ezen a késői órán már kendőzetlenül beszélhetünk egymással. Felkérem Répássy képviselő urat, hogy ne hazudjék! Én nem vontam kétségbe a miniszterelnök igazmondását, önök vonták kétségbe, és én erről beszéltem.
Másodszor: az kétségtelen tény, és ezt Medgyessy Péter nyilvánosság előtt ismerte el, hogy igen, már 18-án is feloldhatta volna Lamperth Mónika őt a titoktartási kötelezettsége alól, sőt már május 27-én is megtehette volna, hiszen május 27-én már ki volt nevezve. Medgyessy Péter azt mondta, hogy ez így van, és ő ebben hibát követett el.
Szeretném megkérdezni, hogy hány miniszterelnök mondta eddig ebben az országban azt, hogy hibát követett el. Hibát követett el, tisztelt képviselőtársaim, és nem egyebet, mert ha ő május 27-én, közvetlenül az eskütétel után Lamperth Mónikát felkéri erre a feloldásra és elmondja itt, azzal sem tette volna meg nem történtté azt, hogy a törvények értelmében korábban ezt nem tehette, mert Pintér Sándor belügyminiszter úr nem oldotta volna fel őt a titoktartási kötelezettség alól.
Ami Bánki képviselő urat illeti a morális érvekkel: azt gondolom, mind a két félnek vannak morális érvei, csak ezek merőben más természetűek. Az önök számára önmagában morális alapon elítélendő, ha valakinek köze volt a III-as főcsoportfőnökséghez, számomra - most már hat órája ezt próbálom mondani - morálisan elítélendő, ha valaki olyasmit tett, amit morálisan elítélek. Ez a két dolog nem azonos.
Tisztelt Képviselő Úr! Ami pedig a repülőgépek magáncélra történő használatát illeti: lássa be, hogy ez nem volt nagyon szerencsés megjegyzés! (Közbeszólás az MSZP soraiból: Osztom! - Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me