DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Répássy képviselő úr a kilenc tagú vagy kilenc elemű kérdéslistában megtalálta azt az egyet, amelyik valóban a Magyar Köztársaság Országgyűlésének hatáskörébe tartozik. Ha úgy gondolja, képviselő úr, esetleg benyújthatunk közösen egy módosító indítványt, miszerint ön a másik nyolcat kiszereli, és a bizottság csak ezzel az eggyel fog foglalkozni. Ebben az esetben nyugodtan érvényben lehet hagyni az ügyrendi bizottság 64/1998-2002-es állásfoglalását. Én nem szeretném, ha ez bekövetkeznék, úgyhogy inkább azt szeretném, ha önök azt javasolnák, hogy ezt az ügyrendi állásfoglalást tekintsük - hogy mondjam úgy finoman, hogy önöket meg ne bántsam? - egy kisiklásnak, na; hát tévedtek, ilyen mással is előfordult.
A másik, ami feltűnik, hogy önök, tisztelt képviselőtársaim, milyen mágikusan irtóznak bizonyos tabuszavaktól, és milyen mágikusan vonzódnak más tabuszavakhoz. Véletlenül nem mondanák ki azt, hogy önök ellenzékben vannak; nem, önök kisebbségben vannak. Ámde ezzel szemben az, hogy az önök fölszólalásából soha ne hiányozzék a miniszterelnökre vonatkozóan, hogy elhallgat, eltitkol, hazudik, letagad, megtéveszt, becsap, ezekhez önök minden egyes... (Dr. Balsai István: Ez tény.) Nem, képviselő úr, ez nem tény! Ez majd akkor lesz tény, ha a bizottság megállapítja, az a bizottság, amelynek a felállításáról most vitatkozunk!
Még egyszer mondom, azt hiszem, ma este vagy ma éjszaka ötödször: oda lehet adni természetesen az ítéletet is a tanúvallomás helyett. Ha önök ezt akarják, akkor ezt az egész cirkuszt kár volt lejátszani. Ha önök úgy gondolják, hogy csakugyan vizsgálóbizottságot akarnak felállítani - mi így gondoljuk -, akkor tessék szíves lenni bekéredzkedni abba a vizsgálóbizottságba, a rendelkezésre álló dokumentumok alapján hitelt érdemlően megállapítani ezt a tényt, és majd akkor, ha megállapították, nyilvánosságra lehet hozni. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me