DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Én lehet, hogy nem ugyanabban a parlamentben ülök, mint Répássy képviselőtársam, én úgy hallottam, hogy a miniszterelnök úr, amikor június 19-én itt a parlament előtt beszélt, akkor elmondta, hogy a Pénzügyminisztériumban dolgozott szigorúan titkos tisztként (Demeter Ervin: Nem igaz, a Belügyminisztériumban dolgozott!), hogy itt a magyar gazdaság adatainak a védelme volt a feladata külföldi érdeklődőkkel szemben, és elmondta azt, hogy mindezeket a feladatokat az IMF-csatlakozással összefüggésben kellett neki teljesítenie.
Önök erre azt állítják, hogy ez nem igaz. Én azt mondom, hogy ez igaz vagy nem igaz - én elhiszem neki -, hogy ténylegesen igaz vagy nem igaz, ez a bizottság feladata. Azért állítjuk fel ezt a bizottságot, hogy tisztázza, hogy mindez igaz vagy nem igaz. Nem tartom valószínűnek, hogy napra pontosan el tudják számoltatni Medgyessy Pétert, de egyébként bárkit egy ötéves tevékenységről, meg kell önnek mondanom őszintén, ha engem nem egy vizsgálóbizottság, az inkvizíció próbálna elszámoltatni arról, hogy 1977 és '82 között pontosan miket csináltam, én ott halnék meg az inkvizíció karmai között, de nem tudnám megmondani. Tehát nyilvánvalóan dokumentumokra fognak támaszkodni, ezek a dokumentumok vagy alá fogják támasztani, amit a miniszterelnök úr mondott - megítélésem szerint igen -, vagy nem fogják alátámasztani.
Ezt az eredményt fogja a bizottság nyilvánosságra hozni. Addig, hogy a miniszterelnök úr valamit eltitkolt, hogy hazudott, hogy letagadott, hogy elhallgatott, mindezek előítéletek, képviselő úr (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), semmiféle helyük ebben a Házban megítélésem szerint nincs. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me