SZABÓ ISTVÁN

Full text search

SZABÓ ISTVÁN
SZABÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Én Horváth János képviselőtársam egy mondatát szeretném idézni: ő azt mondta, hogy a szimbólumok fontosak. Tóth András képviselőtársunk azt mondja, hogy ezt a vizsgálóbizottságot arra kívánja fölhasználni az ellenzék, hogy egy embert elmarasztaljon. Én úgy gondolom, hogy ha Medgyessy Péter megtett volna egy szimbolikus jelentőségű lépést, akkor erre ma nem lenne szükség.
Medgyessy Péter azt mondta korábban itt, e Ház falai között, hogy ő becsületpárti, őszinteségpárti, tisztességpárti... (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Szegénységpárti!) - igen, azt is mondta.
Én úgy gondolom, hogy vannak fogalmak, amelyek más értelmet nyernek a politika világában, mint a polgári életben, de vannak fogalmak, amelyek nem nyerhetnek más értelmet a politika világában, mert az mindenféle értékrend szerint elfogadhatatlan.
Én úgy gondolom, hogy Medgyessy Péter esetleges lemondásának is és le nem mondásának is szimbolikus jelentősége van. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Így van! Így igaz!) Annak is szimbolikus jelentősége van, ha nem mond le, és úgy gondolhatja a Szocialista Párt, hogy egy múltbéli politikusi morál csorbítatlanul átörökíthető a mai politika világába. A cél szentesíti az eszközt mindenek feletti érvényesítése átörökíthető.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me