ELNÖK (Mandur László)

Full text search

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a munka törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Filló Pál és más képviselők - a Magyar Szocialista Párt részéről - önálló indítványát T/25. számon, az egységes javaslatot pedig T/25/20. számon kapták kézhez. A záróvitához az alkotmányügyi bizottság ajánlást nyújtott be T/25/22. számon.
Tisztelt Országgyűlés! Az egységes javaslathoz az előterjesztő egy módosító javaslatot nyújtott be, ezért záróvitát kell tartanunk. Az alkotmányügyi bizottság nem kíván előadót állítani? - kérdezem, mert nem volt bejelentés. (Nincs jelzés.) Úgy látom, nem.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e valaki szólni, a napirendi ajánlás szerint ötperces időtartamban. Kérem, hogy gombnyomással jelezze! (Nincs ilyen jelzés.) Úgy látom, hogy nem, így a záróvitát lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Most a benyújtott módosító javaslatról határozunk. Ebben a 15. § (3) és (5) bekezdései elhagyását kezdeményezi az előterjesztő. Az alkotmányügyi bizottság ezt támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom: az Országgyűlés a módosító javaslatot 194 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 153 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 107. § (4) bekezdése értelmében felkérem Kiss Péter miniszter urat, hogy ismertesse a kormány álláspontját a képviselői önálló indítványokról. Miniszter úr, parancsoljon, öné a szó.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me