DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Akkor kértem szót, amikor Szabó Zoltán egyik felszólalásában egy hatalmas ténybeli tévedést követett el. Szeretném ezt korrigálni és a tisztelt figyelmét felhívni arra, hogy Medgyessy Pétert mint szt-tisztet nem a pénzügyminisztériumi állása szempontjából kell vizsgálni, hanem ennek a szolgálatnak a lényege az volt, hogy ez egy fedőállás volt, hogy népiesen mondjam: a kamuállása volt az, hogy ő a Pénzügyminisztériumban dolgozott. Hiszen mint tudjuk, a pénzt az szt-tisztségért kapta, és a másik pénzzel nem tudom, hogyan kellett elszámolni. Tehát ön téved, és remélem, hogy most alkalma lesz ezt az álláspontját korrigálni. Magyarországon az állambiztonság felépítéséből adódóan az szt-tisztek mint szt-tisztek szolgálták a nem tudom mit - ön szerint valamit. (Derültség az ellenzéki pártok soraiban.) A másik állás fedőállás volt, hogy megtévesszék azokat, akik munkatársaik voltak. Ez az egyik dolog.
A másik, amit Bőhm András mondott. Én teljesen elismerem azt, hogy ő aggódik a javaslat vitájának tárgyszerűsége végett, és hogy nem arról beszélünk. A javaslat arról szól, hogy vizsgáljuk meg mindazon kormánytagokat, akik 1990 óta érintve lehetnek. Egy ilyen, Medgyessy Péter legalább háromszor volt érintve: '90 áprilisáig mint a februártól terjedő akkori kormány tagja, miniszterelnök-helyettese; ezt követően egy másik kormányban, '95-től pénzügyminiszterként; most pedig - mint tudjuk - miniszterelnökként. Úgyhogy sajnos, amikor a javaslattal kapcsolatban Medgyessy Péter nevét kiejtjük, akkor a javaslatról beszélünk. Ez a helyzet.
Meg kellett volna várni a mi javaslatunk megtárgyalását. Én azért utaltam rá, hogy nem jó ez a sorrend, de hát ez adódik sajnos. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me