DR. BŐHM ANDRÁS

Full text search

DR. BŐHM ANDRÁS
DR. BŐHM ANDRÁS (SZDSZ): (A képviselő mikrofonja nem működik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Néhány mondattal ugyanúgy szeretnék válaszolni Gógl Árpád képviselő úrnak, mint Szabó Erikának. (Közbeszólások: Nincs mikrofon!) Elveszett! Hol van? (A képviselő elé kézi mikrofont helyeznek.) Köszönöm szépen.
Tehát ugyanazzal a néhány mondattal, azt hiszem, kell hogy válaszoljak. Az egyik kérdés az volt, hogy mi a célja igazából ennek a vizsgálóbizottsági eljárásnak, és Gógl Árpád úr pedig vitába keveredett Szabó Zoltánnal, hogy mi folt az erkölcsön, és meg szabad-e engedni politikai szereplőknek, korábbi résztvevőknek a mai politikában való részvételt.
Még egy évszámra szeretnék emlékeztetni, mert ez talán jellemző, és ahogy én itt látom a teremben, elég sokan ugyanakkor ott voltak, és ez '89. március 15-e, amikor nagyon sokféle politikai erő kiabálta azt, hogy demokráciát. És akkor azon a demokrácián, azt gondolom, a résztevők valami olyasmit gondolhattak, hogy nem szabad sem szelektíven felejteni, és nem szabad kirekeszteni. Tehát amiről ez a javaslat sok más mellett szólni akar, az az, hogy ne egy törvény mondja meg, hogy ki vehet részt és ki nem vehet részt a politikai életben, ne egy parlament jelentse ezt ki, hanem ezt a választóknak kell eldönteni. De a választók csak akkor kerülnek ebbe a helyzetbe, ha megismerik a voksaikért jelentkező politikusok múltját. És ebből a szempontból érdekes a múlt, és minden mást a választókra rá kell bízni.
Érdekes ez a vita, egy csomó politológiai elemet is felvet, de azért tartozunk az igazságnak azzal, hogy Medgyessy Péter most a népszerűségi listák harmadik szereplője. Ne vegyük el a közvéleménytől és a választóktól azt a jogot, hogy ők dönthessenek erkölcsi kérdésekben, és én azért gondolom, hogy Szabó Zoltánnak lehet olyan saját véleménye, hogy ez nem folt, és bárkinek lehet olyan véleménye, hogy folt az erkölcsön, ez teljesen irreleváns. Az egész kérdésben csak az az érdekes, hogy a választók tudatában legyenek annak, hogy milyen adatok, milyen szempontok szerint, kik között választanak.
Köszönöm. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Így van! - Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me