DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS

Full text search

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS
DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS (MSZP): Tisztelt Gógl Képviselő Úr! Antall József nyilván nem 1956-ra értette, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni - 1989-ről beszélünk. Az 1956-os forradalom dicsőségét, azt hiszem, ebben a Házban nem vitatja senki. Hátha majd Bánki Erik képviselő úr mondja... - 1989. május 20-án a Magyar Televízióban én olvastam be először, hogy Nagy Imre koncepciós per áldozata lett. Természetesen nem én találtam ki, mert ezt korábban Lakitelken is és másutt is mondták, Monoron is; mindenki beszélt róla, ahol lehetett, és nem beszélt róla, ahol nem lehetett vagy amikor még nem lehetett - ez az egyik.
(23.30)
Mi azért támogatjuk - Szabó Erika képviselő asszonynak mondanám - a szabad demokraták javaslatát, mert pontosan igaz, ez nemcsak arról szól, amit most itt önök a mostani helyzetben egyedül és kizárólag vizsgálni és politikai érdekeik szerint használni akarnak, ez nemcsak arról szól, hogy most Medgyessy Péter miniszterelnök úrról az utóbbi két hétben mit ír a sajtó és mit mondanak önök. Ez arról szól, hogy valóban tegyük átláthatóvá a közéletet, és oldjuk fel a korábbi törvények által diktált ellentmondást, tehát most már nézzük meg azt, hogy az elmúlt rendszerben ki volt a III-as főcsoportfőnökség tagja, pontosabban azoknál nézzük meg, akik politikai szerepet vállalnak. Tehát aki ezek után Magyarországon politikai szerepet vállal, most már törvény adta lehetőségek keretében el kell mondja majd, hogy ott volt-e, mit tett, és ez a vizsgálóbizottság fel tudja ezt tárni.
Tehát ezért én azt tudom mondani (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy mi, szocialisták igenis azt mondjuk, hogy ez nem Medgyessy Péter ügye, ez az egész magyar politikai demokrácia ügye, és ezért aki csak erre akarja leszűkíteni, az napi politikai-taktikai célokat követ csupán.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me