DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Géczi képviselő úr indított arra, hogy hozzászóljak. Elég régóta követtem a vitát, aztán bejöttem, mert úgy éreztem, hogy valami nagy-nagy gond van. Nem sokan vagyunk itt, akik kellő időtávlatból látjuk ezt a korszakot. '68-at és '81-et említette, hogy kik azok, akiket be szabad vonni, és kiket nem.
Az ügynöktörvény sem teljes, de azt gondolom, hogy nem a kisemberekről, a belesodródott, belekényszerített emberekről szól ez, hanem az irányítókról. Az, aki el akarja hitetni ma azzal a generációval, '88-89-ben a tízévesek... - ki lehet számítani, százezres korosztályok vannak évenként, fogalmuk nincs, hogy mi történt akkor. A jelenlévőknek sincs személyes tapasztalata erről; vagyunk néhányan, akiknek vannak.
Kérem, a felelősségük ma két bizottságról szól, egy személyről konkrétan és egy nagyobb csoportról. Ne mossuk el, kérem! Egy Dolgozók Pártja, Kommunista Párt, egy MSZMP, amely megerősített egy szovjet jelenlétet, és a szovjet aktív jelenlétnek volt partnere - és most ezt akarjuk valahol elmosni, semmivé tenni.
Szóba került, Wiener képviselő úr, hogy nem lesz szankció. Szomorú, ha nem zárunk ki bizonyos csoportokat abból, hogy a megújuló XXI. század Magyarországának részesei legyenek. Számomra szomorú az, ami itt ma elhangzott, és szomorú az, hogy ehhez asszisztálunk. Valahol rendet kellene teremteni, és bizonyos embereknek nincsen helyük a magyar közéletben, beleértve kormányzatot, egyéb szférát, közéletet - bocsánat, médiákat.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me