DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Téved, Szabó képviselő úr, ha azt gondolja, hogy nem követtem a parlament ülését. Éppen a Grosics-példa volt az, ami után úgy gondoltam, hogy valamikor az arcátlanságnak nincs határa. Mert Grosics Gyula volt az, akit meghurcoltak, akit vidékre telepítettek, és még börtön határán is mozgott, és az ő tevékenységét hozta itt példaként valaki, hogy ki mit tett, és a sikereivel mit mozdított elő vagy nem mozdított... (Dr. Répássy Róbert dr. Szabó Zoltán felé: Ő volt!) Tudom én, hogy ki mondta; bocsánat, hogy félreértés ne essék: hogy nem itt ültem, attól még pontosan tudom, hogy mi hangzott el.
Ezért jöttem be, és azt kell mondjam, hogy végtelenül elszomorító az, hogy itt összemossuk a kisembereket és az irányítókat és a tevőlegesen aktívan részt vevőket, és akarunk egy nagy kört tenni, ahol mindenki egyforma, és végül lesz valahol több tízezer ember, mert valahol Magyarország erről szól. Több tízezer ember közül egy lesz Medgyessy Péter és egy lesz a Kis János II.
Nem erről szól a mai magyar valóság, és nem ez robbant ki az elmúlt hetekben. Legyen világos: egy ember nem vállalta a múltját, egy embert úgy kért fel a köztársasági elnök, hogy nem volt tisztában a helyzetével, és ezt nem tudjuk kezelni. Ezt kezeljük először, aztán próbáljuk megoldani a többi gondunkat is. Lassan aztán elmúlik, mert öregszik az a generáció, amely ezt végig is élte. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me