DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Azt hiszem, még egy tisztázó mondatot megér az, amit Géczi úr mondott, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni. Kérem, tetszettünk! Én 18 éves voltam 1956-ban, van valami emlékem, van valami tevékenységem. Bocsánat, itt van Mécs Imre barátom, tehát nem vagyok összehasonlítható vele, de pontos emlékem van arról, hogy akkor mikor, mi történt, pontos emlékem van arról, mi történt 1989-ig, 1985-ig, 1986-ig, Monorig, azután később Lakitelekig. Pontosan tudja az ember, hogy mi történt, és talán valami szerepem volt is ebben - valami szerepem volt.
Kérem szépen, arról szól a történet, hogy aki korábban ilyen szinten volt részes, az nem volt mentes attól, amitől meg szeretnék most menteni. Kérem szépen, nemhogy folt esett, foltos, kérem, foltos, és aki foltos, az ne legyen részese a XXI. század megújulásának. Számomra ez erről szól. Lehet, hogy másoknak másról szól, nekem erről szól ez a történet. Arról szól, hogy a két bizottságot létre lehet hozni, de nem lehet torzítani a meglévő ügynöktörvény szféráját, mert onnan elvonni nem lehet. Az sem tökéletes, de valami megoldást jelent annak ellenére, hogy úgy működött, ahogy működni tudott.
Nagyon örülnék annak, ha ebből a mostani krízisből - mert én krízisként élem meg - úgy jönne ki a jelenlegi kormányzó párt és az ellenzék is, hogy meg tudnánk újulni. Igen, itt lehet cseh példát mondani, de lehet mondani egy lengyel vezetőjét is, akiről miután ez kiderült, úgy emlékszem, nem folytatta a közéleti karrierjét. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me