DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Mécs Imre Képviselő Úr! Én magam is egyetértek azzal, amit Balogh képviselő úr elmondott, de azt majd egy hosszabb felszólalásban szeretném kifejteni, hogy pontosan miről is szól ez a javaslat, és mi az, ami az önök által elmondottakban sajnos nem egyezik a javaslattal.
De most egy más dologról szeretnék beszélni. Mécs képviselő úr, nagyon őszintén mondom, hogy mint fiatal ember, nagyon nagy tisztelője vagyok önnek az '56-os múltja miatt, de azt azért valószínűleg ön sem gondolta komolyan - szó szerint azt mondta -, hogy azért kell ez a javaslat, azért kell elfogadni, hogy helyreállítsuk a parlament becsületét. Magunk között vagyunk, mondhatnánk így, szó sincs arról, hogy a parlament becsületén legalábbis az ügynökügyben folt esett volna. A miniszterelnök becsületén esett folt. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiból: Így van!) Az más kérdés, hogy egyes szándékok szerint a miniszterelnök becsületén esett foltot kellene elmosni vagy eltörölni, és ahhoz kell különböző törvényjavaslatokat beterjeszteni a parlament elé. De azért magunk között - én is mint fiatal ember, ön is mint '56-os - ne mondjuk már magunkról azt, hogy a mi becsületünkön folt esett. Ha nem ön mondaná, azt mondanám, hogy kikérem magamnak, nem az én becsületemen esett folt, én aztán már csak fiatal koromnál fogva sem végeztem ilyen tevékenységet. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Azt ki tudja? Majd meglátjuk!) Akinek a becsületén folt esett, az a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, és sajnos rajta keresztül az egész Magyar Köztársaság. (Moraj az MSZP soraiból.)
Erről beszéljünk majd! Igaz, hogy ez egy következő vizsgálóbizottság témaköre lesz, de azért nem szeretném, ha az a hangulat eluralkodna, hogy itt a mi becsületünkön folt esett, és ezt kell most egy vizsgálóbizottságban helyre tenni. Sajnos, ez nem így van, képviselő úr. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me