DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Elnök úr, igyekszem a tárgyra térni, de azért szólaltam fel, mert Wiener képviselő úr olyasmit hozott ide, ami sem Bőhm Andrásék javaslatában nincsen, sem a mi kritikai észrevételeinkben nem voltak benne. Nem tudom, hol olvasta a képviselő úr, hogy mondjuk, az összes MSZMP-tagot, tehát mind a 800 ezer párttagot valamilyen módon vizsgálja ez a bizottság vagy pellengérre állítsa.
Én nem tudok másra hivatkozni, csak arra, amit Medgyessy Péter miniszterelnök úr aláírt, beterjesztett a Ház elé. Ő maga állítja egyébként arról a szervezetről, amelynek ő is tagja volt - ez egy külön érdekesség -, hogy ez az 1990 előtti önkényuralmi korszak állambiztonsági elnyomó apparátusa volt, illetőleg a diktatúra titkosszolgálata volt.
Egyezzünk meg abban, Wiener képviselő úr, hogy talán van némi különbség aközött, hogy valaki párttag volt az elmúlt rendszerben, vagy - Medgyessy Péter szavaival élve - az önkényuralmi korszak állambiztonsági elnyomó apparátusának tagja volt. Van különbség, gondolom, ezt ön is érzi, mert talán ön nem volt tagja ennek a bizonyos önkényuralmi elnyomó apparátusnak, de sajnos Medgyessy Péter annak volt tagja. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Ezt ne állítsad már!) Ez a különbség, ezért ülünk itt most. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me