DR. SZABÓ ERIKA

Full text search

DR. SZABÓ ERIKA
DR. SZABÓ ERIKA (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Akkor nyomtam meg a gombot, amikor Szabó Zoltán az államhatalmi szervek működését párhuzamba vonta egy sportoló kiváló sportteljesítményével. Erre szeretném felhívni a képviselő úr figyelmét, hogy vannak államhatalmi szervek, van a törvényhozás, van a végrehajtó hatalom, amelynek a csúcsán a kormány áll, és bizony ezek a szervek azok, amelyek egy állam szervezetét működtetik. Aki ennek a csúcsán pozíciót tölt be, akár pénzügyminiszteri poszton, akár miniszterelnök-helyettesi poszton, az bizony a hatalom csúcsán egy államhatalmat szolgál (Gőgös Zoltán: Járai Zsigmond!), és felelős mindazért, ami akkoriban történt. Erről van szó; és egy sportoló, aki sokat dolgozott és keményen edzett azért, hogy sportsikereket érjen el, nem hozható párhuzamba egy ilyen személlyel. Ez tehát az egyik, amit szerettem volna elmondani.
A másik pedig az, hogy nem szeretném, és soha nem is tettük a polgári erők részéről, hogy megbélyegezzük azt a 800 ezer párttagot, aki kényszerűségből vagy a családja megélhetése érdekében, vagy akár meggyőződésből, de tagja volt a kommunista pártnak. Önök közül is, gondolom, a frakcióban nagyon sokan vannak, akik MSZMP-s múlttal rendelkeznek. Nem kellene a polgári kormány korábbi tisztségviselőit vádolni és támadni e miatt a pozíció miatt.
A kérdés nem ez. Az a kérdés, hogy titkosügynökként vagy politikai rendőrtisztként valaki vállalt-e szerepet az elnyomó rendszerben. (Nagy Jenő: Nem volt politikai rendőrtiszt, ezt a Pokorni találta ki!)
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me