DR SZABÓ ERIKA

Full text search

DR SZABÓ ERIKA
DR SZABÓ ERIKA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. (A mikrofonja leesik.) Bocsánat, késő van, elfelejtettem feltűzni a mikrofont. Köszönöm a szót, elnök úr.
Egy fontos kérdés van, amelyről ma este beszélnünk kell ennek a vizsgálóbizottságnak a kapcsán; arról, hogy mi a cél, miért kívánják a szabad demokraták létrehozni ezt a vizsgálóbizottságot. A határozati javaslatukban az szerepel, hogy az Országgyűlés a demokratikus közélet tisztaságának előmozdítása érdekében kívánja létrehozni ezt a vizsgálóbizottságot, közben Szabó Zoltán képviselő úr arról beszél, önmagában az, hogy valaki tagja volt bizonyos szervezetnek, nem folt a becsületen. Ön szerint az a kérdés, hogy mit tett abban a minőségében az illető személy.
De közben ez a határozati javaslat feladatául a következőket tűzi ki: "A vizsgálóbizottság feladata annak megvizsgálása, hogy az 1990. május 2-át követően megalakult kormányokban kormányzatpolitikai szerepet betöltő személyek részt vettek-e az előző politikai rendszer állambiztonsági tevékenységében." Ha az a cél, hogy megállapítsák, részt vettek-e az állambiztonsági tevékenységben, és ha ezt megállapították, ennek az a célja, hogy a demokratikus közélet tisztasága előmozdítva legyen ez által a vizsgálat által, akkor az ön mondanivalójában ellentmondás van. Egyetlen cél lehet, ha önöknek a tagság vagy a részvétel a III/III-as főcsoportfőnökségben nem folt a becsületen; az, hogy összemossák a felelősséget, és ne Medgyessy Péterről szóljon a vita, aki valóban titkosszolgálati politikai rendőrségi tiszt volt. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me