DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Én azt javasolom Bánki képviselő úrnak, hogy nyugodjék meg, nincs vészhelyzet, a világon semmiféle vészhelyzet nincsen. Van egy javaslat, amiről pillanatnyilag tárgyalunk. Ez így szokás ebben a Házban.
Ami azt illeti, hogy Medgyessy Péter a titkosszolgálat, azt hiszem, főhadnagya - a rendfokozatokban nem vagyok különösebben jártas, de azt hiszem, főhadnagya - volt, önök azt mondják, hogy mi most itt mindent mindennel össze akarunk mosni. Nem akarunk semmit összemosni, képviselő úr! Medgyessy Péter mindenekelőtt a Pénzügyminisztérium osztályvezetője volt. Kapott egy olyan feladatot, amely feladatot akkoriban, és legyen erős, képviselő úr, ma is, nemzetbiztonsági tisztek végeznek. Ma is ott ül a Gazdasági Minisztériumban, a Pénzügyminisztériumban, a Magyar Nemzeti Bankban a titkosszolgálatnak az a megbízottja, aki ugyanazt a feladatot végzi, amit akkor Medgyessy Péter végzett. Ez így szokás.
Fontos volt-e a Magyar Köztársaságnak, bocsánat, védte-e a Magyar Köztársaság titkait Medgyessy Péter? Majd a vizsgálóbizottság kideríti. Fontos volt-e a Magyar Köztársaságnak, akkor Népköztársaságnak, hogy védjék az ő titkait? Én azt gondolom, hogy fontos volt, és egybeesett a Magyar Népköztársaság érdekeivel.
Most már az, hogy ki milyen, a diktatúra milyen elnyomó szervezetének a tagja, ugyan, tessék megmondani, hogy egy titkosszolgálati főhadnagy volt a diktatúra valamely elnyomó szervezetének veszélyesebb tagja, vagy egy rendőr; nem tudom, hogy tábornok vagy ezredes volt Pintér úr 1989-ig, nem tudom... (Dr. Répássy Róbert: Közbiztonsági területen dolgozott. - Demeter Ervin: Osztályvezető-helyettes volt.) Tessék? (Közbeszólások.) Bocsánatot kérek, teljesen mindegy, hogy milyen, egy elnyomó gépezet tagja volt, a rendőrség éppúgy (Az elnök a csengő megkocogtatásával kér figyelmet.) része az elnyomó gépezetnek, mint ahogyan a titkosszolgálat! Ne keverjük össze a dolgokat, képviselő úr!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me