DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Megpróbálok visszatérni a tárgyhoz. Répássy képviselő úr az önkényuralmi rendszer elnyomó apparátusáról beszélt. Igen, erről... (Dr. Répássy Róbert: Ezt Medgyessy mondta!) Idézte Medgyessy Pétertől, igen, ezzel egyetértek: Medgyessy Péter az önkényuralmi rendszer elnyomó apparátusának tagja volt. (Dr. Répássy Róbert: Erről van szó!) Az elnyomó apparátus egy másik részének tagja volt Gyuricza Béla vezérőrnagy; az elnyomó apparátus egy harmadik részének tagja volt Pintér Sándor ezredes, azt hiszem, de lehet, hogy akkor már őrnagy, nem tudom. Tehát itt többen voltak az elnyomó rendszer, a diktatórikus rendszer elnyomó apparátusa különböző részlegének tagjai.
Mi a magunk részéről azt mondtuk, úgy gondoljuk, és úgy gondoltuk egészen mostanáig, hogy ez nem érdekes, nem ez minősíti - mint Szabó Erika képviselőtársam mondta -, mi úgy gondoljuk, nem ez minősíti az embert ma, tizenkét évvel utóbb, hanem az, hogy ebbéli minőségében mit tett. Önök azt mondják, hogy nem az minősíti: az a szégyen, ha valaki a III-as főcsoportfőnökséghez tartozott, nem az az érdekes... Rendben van, ha önök ezt mondják, akkor most jön az, amit Bőhm András képviselőtársamék előterjesztettek. Rendben van, ha önök szerint ez szégyen, szerintem továbbra sem, bárkiről fog is kiderülni, hogy így van, de akkor vizsgáljuk meg a rendszerváltás utáni kormányok mindegyikében, hogy ki volt a III-as főcsoportfőnökség ilyen, olyan vagy amolyan beosztású alkalmazottja. Erről beszélünk, tisztelt képviselőtársaim!
A mi véleményünk továbbra sem változott a tekintetben, hogy nem a szervezethez való tartozás, hanem a szervezet tagjaként folytatott vagy nem folytatott tevékenység az, ami minősít. Ha önök úgy gondolják, hogy a szervezethez tartozás minősít, ám lássuk, kik tartoztak a szervezethez. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me