DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Én nagyon örülök, hogy a Fidesz-frakció nem ellenzi ennek az SZDSZ által javasolt vizsgálóbizottságnak a felállítását; ez mindenesetre üdvös változás az előző négy évhez képest, amikor minden, SZDSZ és MSZP által javasolt vizsgálóbizottság felállítását ellenezték.
Ami a Répássy képviselőtársam által elmondottakat illeti, én azt gondolom, abban tökéletesen igaza van, hogy a habeas corpus óta illetékes bírái elől senki el nem vonható, csakhogy az átvilágító bírákat hiába hívjuk bíráknak, ez nem bíróság, sőt az átvilágító bíráknak, tudjuk, hogy mielőtt ilyen tisztséget vállalnak, le kell mondaniuk a bírói kinevezésükről, vagy fel kell függeszteni, nem tudom pontosan. Következésképpen én azt hiszem, itt nem arról van szó, hogy egy bíróság elől vonna el egy országgyűlési határozat személyeket, akik ez elé a bíróság elé tartoznak illetékesség szempontjából, hanem az egyik bizottság által vizsgált személyeket, pontosabban a személyek egy részét történetesen vizsgálni fogja egy másik bizottság is. Én azt gondolom, hogy ebben semmi különös nincs.
Azt, amit Répássy képviselő úr említett, hogy a vizsgálóbizottság tagjai csak a C típusú átvilágításon átesettek lehessenek, illetve olyanok, akik korábban nem kaptak negatív minősítést az átvilágító bizottságtól, én ésszerűnek tartom, a magam részéről ezt el tudom fogadni.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me