MÉCS IMRE

Full text search

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE (SZDSZ): Köszönöm, elnök úr. Én a kormányok átvilágításáról beszéltem - hiszen arról szól a törvényjavaslat -, a kormányok tagjai nagyrészt az Országgyűlésből adódtak, és az Országgyűlést jellemzik a kormányok. Így értettem az Országgyűlés becsületét. De nem akarok kitérni a lényeg elől, hiszen most több különböző határozati javaslat és törvényjavaslat van előkészületben, amelyek mind ezt célozzák.
(21.40)
Tehát most ezen sajnálatos eset következtében, ami... (Dr. Répássy Róbert: Sajnálatos esemény!) - nem szeretném az OSE-t ide hozni, hanem azt akarom mondani, hogy ebből végeredményben jó is fakadhat, éspedig az, hogy tisztába tesszük ezt a kérdést. Ezt hurcoltuk magunk után. (Dr. Répássy Róberthez:) Fiatalember, nem tudom, figyelte-e '90-ben is a parlament munkáját, akkor már megkezdődött ez, és az akkori kormány jogos önvédelemből nem volt hajlandó elfogadni ezt a törvényjavaslatot. Jött a következő kormány, amelyben mi is részt vettünk, mégsem tudtuk keresztülvinni a szándékunkat, hiába volt a belügyminiszter a mi elnökünk és így tovább. Utána jött a következő kormány, megint nem tudtuk ezt megoldani, hiszen tavaly nyár elején beszéltünk utoljára erről.
Most jutottunk el oda, hogy rájöttünk mindannyian arra, tabula rasát kell csinálni, és ezt teljes mértékig le kell zárni. Ennek során majd sor kerül az országgyűlési képviselőkre is, de nem ezen határozati javaslat keretében.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me