TÓTH ANDRÁS

Full text search

TÓTH ANDRÁS
TÓTH ANDRÁS (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Mécs Imre képviselőtársunk kísérletet tett arra, hogy a napirenden lévő javaslatról emberi módon beszéljen, és egy emberi hangú véleményformálással kívánta ennek a mai vitának a sodrását, a medrét megadni. Nem sikerült neki. Nem sikerült neki azért, mert ellenzéki képviselőtársaink úgy gondolják, hogy most politikai érdekeiket egy hecckampány szolgálja. (Dr. Répássy Róbert: Éjjel tizenegy órakor hecckampány!) Tegyék, az önök dolga!
Én szeretném hozzátenni azt, hogy az a tény, hogy Medgyessy Péter kémelhárítóként öt éven át szolgálta a magyar gazdasági és pénzügyi érdekeket (Dr. Balsai István: Ilyen tény nincsen!), nem ok ennek a kampánynak a folytatására, már csak azért sem, mert tisztelt Répássy képviselőtársam legalább olyan jól tudja, mint én, hogy a Magyar Köztársaság hatályos törvényei alapján - az átvilágítási törvényről beszélek, az 1994. évi XXIII. törvényről - egyfajta tevékenységhez köt erkölcsi elmarasztalást, ez pedig a III/III-as csoportfőnökség.
Eddig a Magyar Országgyűlésben sem a kémelhárítással, sem a hírszerzéssel, sem a katonai biztonsági szolgálatoknál végzett munkával kapcsolatban semmifajta elmarasztalás nem volt. Ha úgy ítélik meg, hogy ez a törvény ma nem hatályos, akkor folytassák ezt a vitát, de én úgy gondolom, hogy amíg ebben az Országgyűlésben ezek a törvények érvényben vannak, addig ennek a keretei között kell tudni az erkölcsi értékeket is meghatározni.
Én nem szeretném, nem érezném jól magam, ha ez a vita így folytatódna. Természetesen nem rajtam múlik, hogy önök ezt a vitát hogy folytatják, de szeretném kérni, hogy az általánosításokat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) és az ilyen típusú minősítéseket, ha lehet, mellőzzék, mert nem visz előre sehová ez a fajta hangnem.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me